برای کسانی که بهتازگی صاحب فرزندی شدهاند، بهویژه اگر فرزند اول آنها باشد، همه مراحل نگهداری از بچه حتی تعویض پوشک نوزاد نیز میتواند یک چالش بزرگ باشد. اگر شما هم جزو چنین افرادی قرار میگیرید، مطالعه بیشتر درباره نحوه مراقبت از فرزند تازه متولد شده و به دست آوردن اطلاعات مفید راجع به رفتار کودکان، میتواند این دوره را برایتان لذتبخشتر کند. شاید برای والدینی که نوزاد تازه متولد شده دارند، زمان کافی برای خواندن حجم بالایی از اطلاعات وجود نداشته باشد. بنابراین ما قصد داریم در این مقاله کوتاه، تمامی نکات کلیدی و مهم عوض کردن پوشک نوزاد را بصورت مختصر و مفید به شما انتقال بدهیم. شما میتوانید در ادامه این مطلب در مورد تعویض پوشک بچه و نکات لازم آن دانشهایی کسب کنید. پس تا انتها با ما همراه شوید.
زمان تعویض پوشک نوزاد
اولین سوالی که ممکن است در این زمینه برایتان پیش بیاید، پرسش در مورد زمان عوض کردن پوشک بچه است. در جواب آن باید بگوییم که بازه مشخصی برای این کار وجود ندارد (البته بدون در نظر گرفتن زمانی که کودک در پوشک خود دستشویی کرده است) و زمان تعویض پوشک برای هر کودک با دیگری متفاوت است.
برخی از نوزادان که پوست حساسی دارند، به محض خیس شدن پوشک تاول میزنند یا دچار خارش شدید میشوند. بنابراین طبیعی است که تعداد دفعات تعویض در این دسته از نوزادان بیشتر باشد. طبق تحقیقاتی که متخصصان روی نوزادان مختلف انجام دادهاند، آنها از بدو تولد تا دو سالگی بسته به نوع تغذیه خود در طول روز، بین 6 تا 12 مرتبه دفع ادرار میکنند. فاصله این دفعات و تعداد آنها در زمان بیداری یا خواب ممکن است متفاوت باشد.
با اینحال اگر وسواس خاصی ندارید، معمولا پس از هر بار دفع ادرار به تعویض پوشک نوزاد نیازی نیست و شما میتوانید زمان عوض کردن آن را تا هنگام سنگین و اذیت شدن کودک خود عقب بیندازید.
مکان مناسب تعویض پوشک نوزاد
ممکن است کودک شما در برابر تعویض پوشک مقاومت کرده و با انجام کارهایی مانند منقبض کردن بدن خود، تعویض پوشک را برایتان سختتر کند. همچنین او ممکن است در فاصلهای که پوشک کثیف را باز میکنید تا زمان آماده کردن کهنه تازه، دوباره قضای حاجت کند و باعث آلوده شدن محیط خانه شود.
بنابراین بهترین راهکار در چنین مواقعی این است که یک میز تعویض پوشک تهیه کنید تا خیالتان از بابت تمیز ماندن خانه یا امنیت کودکتان راحت باشد. این میزها با برخورداری از ویژگیهایی مانند ارتفاع مناسب، از خم شدن و ایجاد کمر درد والدین جلوگیری میکنند. وجود میز تعویض در کنار سرویس خواب نوزاد میتواند علاوه بر امنیت بیشتر، نما و جذابیت اتاق دلبند شما را چندبرابر کند.
چگونه پوشک بچه را عوض کنیم؟
جالب است بدانید تعویض دیر هنگام یا نامناسب پوشک میتواند یکی از دلایل مختلف بروز اختلال خواب در کودکان باشد. بنابراین اگر در این مورد تجربه زیادی ندارید، با رعایت نکات لازم سلامتی و خواب راحت را به کودکان خود هدیه دهید. در ادامه به نحوه عوض کردن پوشک نوزاد اشاره میکنیم.
لوازم مورد نیاز
برای اینکه استرس خود را هنگام تعویض پوشک نوزاد کم کنید و بتوانید محیط آرامشبخشی را هم برای کودکتان بهوجود آورید، بهتر است قبل از اقدام به عوض کردن پوشک بچه، همه وسایل مورد نیاز را در محل یا روی میز تعویض قرار دهید. این لوازم معمولا عبارت هستند از:
- یک تشک یا حوله نرم برای راحتی کودک
- زیرانداز نوزاد
- پوشک تمیز و مناسب
- کیسه پلاستیکی برای قرار دادن پوشک کثیف در آن
- پودر بچه
- دستمال مرطوب
- پماد سوختگی
مراحل عوض کردن پوشک بچه
اکنون که با زمان مناسب و لوازم مورد نیاز تعویض پوشک نوزاد آشنا شدید، نحوه عوض کردن پوشک نوزاد را هم باید بدانید. مراحل زیر را برای انجام صحیح آن رعایت کنید:
- ابتدا و مهمتر از هر چیزی بهداشت دستهای خود را رعایت کنید، چون پوست کودکان بسیار حساس است.
- میز تعویض پوشک نوزاد یا تشک ویژه این کار را آماده کنید.
- لوازم فهرست قسمت قبل را کنار میز قرار دهید.
- کودک را به آرامی روی میز یا تشک بخوابانید.
- چسبها یا گرههای پوشک را باز کنید.
- با یک دست هر دو مچ پای نوزاد را بگیرید و با دست دیگر پوشک کثیف را از زیر او بردارید.
- کهنه یا پوشک کثیف را جمع کنید و درون یک پلاستیک بگذارید.
- اگر کودک شما مدفوع کرده است، ذرات نشسته روی باسن و آلت تناسلی او را با یک دستمال تمیز پاک کنید و سپس او را با آب و شوینده ملایم شستشو دهید.
- اگر کهنه کودک با ادرار خیس است، بهتر است پس از هر دو مرتبه تعویض او را با آب و شوینده بشویید. در غیر این صورت پاک کردن با دستمال مرطوب کافی خواهد بود.
- پس از تمیز کردن کودک خود اجازه دهید پاها و آلت تناسلی او خشک شود و برای جلوگیری از سوختگی و ایجاد حساسیت، مقدار مناسبی از پودر بچه را به ناحیه زیر پوشک او بمالید.
- اگر کودکتان از قبل دچار حساسیت و سوزش شده است، به جای پودر بچه از پماد سوختگی مخصوص استفاده کنید.
- پوشک تازه را باز کنید، پاهای نوزاد را با یک دست بلند کرده و پشت پوشک را تا زیر کمر او بکشید.
- قسمت جلویی کهنه را از وسط پای کودکتان رد کنید و تا روی شکم او بیاورید.
- چسبهای پوشک را باز کرده و سپس در محل مناسب بچسبانید.
- دقت کنید چسب را خیلی سفت یا خیلی شل نبندید.
- ۰ ۰
- ۰ نظر