استاندارد جهانی لباس کار چیست ؟

۷ بازديد

استانداردهای جهانی تعیین کننده ویژگی لباس کار مناسب

نقش لباس کار در ایمنی بدن و حفظ سلامت کارکنان به قدری حائز اهمیت است که برای ویژگی های لباس کار مناسب استانداردهای جهانی تعریف شده است و لباس کار م.رد استفاده در سازمان‌ها باید از این استانداردها پیروی کنند. طبق استانداردهای جهانی لباس کار، موارد زیر باید متناسب با نوع کار تعریف شوند.

  • استاندارد لباس کار EN ISO 20471

استاندارد EN ISO 20471 مخصوص لباس‌هایی است که باید در شب به خوبی دیده شوند. طبق این استاندارد تمام نوارهای بازتاب‌دهنده نور (شب‌رنگ)، با توجه به توانایی بازتابنده در انعکاس نور، باید الزامات سطح 2 را داشته باشند (بالاترین سطح 3 است) و این استاندارد برای قابلیت دید بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد. سطح محافظت هر لباس کار با برچسبی روی آن مشخص می‌شود. این لباس‌ها مخصوص افرادی است که در محیط‌های تاریک کار می‌کنند و یا محل کار آن‌ها به نحوی است که در مسیر رفت و آمد وسایل نقلیه قرار دارد و یا به هر علت دیگری باید کارکنان از فاصله‌ مشخصی به خوبی دیده شود.

  • استاندارد لباس کار EN 342

این استاندارد که مبدأ آن اتحادیه اروپا‌ست مخصوص محافظت از سرما طراحی شده است. برای تأمین حداکثر محافظت، لباس کار باید به نحوی طراحی و دوخته شده باشد که در اطراف مچ دست را محکم دربرگیرد و هیچ راه نفوذی نداشته باشد. در طراحی این لباس چند فاکتور در نظر گرفته می‌شود: مقدار عایق حرارتی (Y)، درجه نفوذ پذیری هوا (AP) و در صورت وجود، ضدآب بودن (WP).

  • استاندارد لباس کار EN 343

اگر محیط کار شما به نوعی است که ناگزیرید در فضای باز و در شرایط آب و هوایی مختلف کار کنید، نقش این استاندارد در طراحی لباس شما بسیار پررنگ خواهد بود. EN 343 یک استاندارد اروپایی برای لباس‌های محافظ است. اگر می‌خواهید حتی در زیر باد و باران شدید با خیال راحت و بودن مزاحمت به کار خود ادامه دهید، به دنبال گواهینامه EN 343 باشید. در کنار نماد EN 343 دو مقدار خواهد دید: عدد اول ضد آب بودن و عدد دوم میزان نفوذپذیری هوا را در لباس نشان می‌دهد. هر دو عدد بین ۱ و ۳ قرار دارند که یک نشان‌دهنده کم‌ترین میزان مقاومت و سه نمایان‌گر حداکثر محافظت است.

  • استاندارد لباس کار EN ISO 11611

این استاندارد که مخصوص لباس‌های جوشکاری و فرآیندهایی است که تماس حداقلی با آتش و جرقه‌ها الکتریکی را دارند، از کارکنان در مقابل ذرات کوچک فلزات مذاب، جرقه‌های کوچک آتش و تماس کمتر از دو ثانیه با آتش و حرارت بالا محافظت می‌کنند. این استاندارد دارای دو سطح ۱ (پایین‌ترین سطح محافظت) و سطح ۲ (بالاترین محافظت) است.

  • استاندارد لباس کار EN ISO 11612

از ویژگی‌های لباس کار مناسب می‌توان به میزان مقاومت آن در برابر گرما و شعله‌های آتش اشاره کرد. این استاندارد، لباس کار ساخته شده از پارچه‌ای انعطاف‌پذیر را توصیف می‌کند که برای محافظت از بدن کارکنان (به جز سر و دست‌ها) در برابر گرما و یا شعله‌های آتش طراحی شده است.

  • استاندارد لباس کار EN ISO 15797

استاندارد لباس کار EN ISO 15797، در حقیقت میزان مقاومت لباس کار در برابر شستشوهای صنعتی و خشک کردن را نشان می‌دهد.

  • استاندارد لباس کار UV Standard 801

این استاندارد منحصرا برای محافظت پوست از اشعه مضر خورشید در لباس کار مورد استفاده قرار می‌گیرد. به افرادی که بیشتر کار آن‌ها در فضای باز و زیر نور خورشید صورت می‌گیرد، توصیه می‌شود این استاندارد لباس کار را در طراحی لباس خود در نظر بگیرند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.