نمونه انیمیشن 2 بعدی خلاق و جذاب

۲۴ بازديد

تو این مقاله قصد داریم  تکنیک های ساخت انیمیشن ۲ بعدی که برای شروع انیمیشن سازی نیاز هست را یاد  بگیریم.

انیمیشن دو بعدی (۲D)

شاید این موضوع، سوال شما نیز باشد! انیمیشن دوبعدی یا ۲D به چه انیمیشنی گفته می‌شود و چه ویژگی‌هایی دارد که آن را با این نام یاد می‌کنند؟

تعریف انیمیشن دوبعدی

در یک انیمیشن دوبعدی شخصیت‌ها، داستان‌ها و زمینه‌ها همگی در محیط‌های دوبعدی هستند و اشکال می‌توانند به بالا و پایین، چپ و راست حرکت کنند.

به‌عبارتی‌دیگر در انیمیشن دو بعدی، اشکال و تصاویر بر اساس دو محور X و Y ترسیم می‌شوند.

این انیمیشن‌ها به نظر می‌رسد عمقی ندارند و تخت و مسطح هستند.

انواع انیمیشن دوبعدی

انیمیشن‌های ۲D ازنظر شیوه ساخت به ۳ دسته تقسیم می‌شوند:

  • انیمیشن‌های رسم دستی: کارتون‌های قدیمی که اشکال و صحنه‌ها فریم به فریم، با دست ترسیم می‌شدند، از این نوع هستند.
  • موشن گرافیک: انیمیشن‌هایی که تصاویر آن با گرافیک برداری با استفاده از نرم‌افزار رسم می‌شوند.
  • تخته سفید: انیمیشن‌هایی شبیه به انیمیشن‌های رسم دستی که روی تخته‌ای با زمینه سفید رسم می‌شوند.

موشن گرافیک و تخته سفید نسبت به انیمیشن‌های رسم دستی، در صنعت یادگیری آنلاین بسیار محبوب هستند، سریع‌تر ساخته می‌شوند و نسبت به ‌رسم دستی هزینه بیشتری دارند.

در موشن گرافیک می‌توان تصاویر پیچیده‌ تر و با رنگ‌های بیشتر ترسیم کرد.


منظور از تکنیک های ساخت انیمیشن شیوه هایی است که برای ساخت انیمیشن به کار میگیریم و همینطور ابزار های مختلفی که استفاده میکنیم.

اگر بخواهیم از لحاظ تکنیک، انیمیشن‌ها را بررسی کنیم؛ می توان به دو بخش دو بعدی و سه بعدی تقسیم کرد. انیمیشن های دو بعدی مثل نقاشی روی کاغذ هستند و انیمیشن های سه بعدی دارای حجم و بعد هستند. علت  حجم دار بودن آنها سایه، نور، جهت و فرم است.

انیمیشن کاغذی

یکی از انواع سبک های انیمیشن دو بعدی، انیمیشن کاغذی است. در ساخت این تکنیک انیمیشن تک تک طرح های کلیدی و میانی و پس زمینه ها بر روی کاغذ کشیده می شوند.

در ساخت این سبک انیمیشن، هر فریم از انیمیشن بر روی کاغذ مورد نظر بوسیله ابزار های مختلف مانند مداد، مداد رنگی، آبرنگ و… فریم ها کشیده می شوند. بدلیل اینکه در ساخت این تکنیک انیمیشن  نمی توان تصاویر را لایه بندی کرد، هر کارکتر و آبجکت و طرح های جلویی و پشتی در هر فریم دوباره کشیده می شوند.

به همین دلیل، در این تکنیک انیمیشن، برای صرفه جویی در زمان از طرح های ساده استفاده می شود. این سبک انیمیشن به دلیل طراحی دوباره هر فریم از اول، دو ویژگی خاص دارد :

۱-ساده بودن خطوط

۲-لرزش در خط ها

تکنیک سل انیمیشن

ساخت این تکنیک انیمیشن مورد استفاده خیلی از کمپانی های بزرگ انیمیشن سازی است.در ساخت این سبک انیمیشن از طلق های شفاف سلولوئیدی استفاده می شود.  این طلق ها نور را از خود عبور می دهند. در ساخت این تکنیک انیمیشن چند لایه طلق شفاف بر روی هم قرار میگیرند، بر روی هر لایه به طور دلخواه، پس زمینه یا کارکتر مورد نظر طراحی می شوند. سپس متحرک سازی بر روی این لایه ها انجام می شود. شیوه اجرای این تکنیک انیمیشن سازی به این صورت است که کاغذ هایی را پانچ میکنند و با استفاده از پین ترسیم میکنند.

تکنیک کات اوت

در ساخت این تکنیک انیمیشن، از مقوا استفاده می شود، طرح ها بر روی مقوا کشیده می شوند، پس از آن تمام قسمت هایی که قابل جدا شدن هستند مانند پا، دست، سر و… به صورت قطعات کوچکی برش داده می شوند، و پس از مفصل بندی حرکت داده می شوند.

مفصل بندی این کارکتر ها را می توان با روش های خلاقانه و متفاوتی انجام داد، یکی از مرسوم ترین آنها در این تکنیک اتصال با چسب و مفتول فلزی است.

 در این تکنیک با هر حرکت هر فریم، عکس گرفته می شود، و در نهایت در فیلم، تمام فریم ها به حرکت در می آیند. پس از اینکه نرم افزار و رایانه ها گسترش پیدا کردند، ساخت این تکنیک انیمیشن متحول شد  و حتی برخی کارکتر ها در رایانه متحرک سازی می شدند. مانند انیمیشن موشک کاغذی

تکنیک انیمیشن سیلوئت

این تکنیک انیمیشن، یکی از تکنیک های کات اوت است. برای ساخت این تکنیک در ابتدا منبع نوری مانند لامپ را پشت عروسک های مفصلی قرار می دهند و آنها را ضد نور میکنند. یعنی تمام کارکتر ها سیاه دیده می شوند و از طریق حرکات و برش ها و فرم ها میتوان طرح را تشخیص داد.

سبک انیمیشن شنی

در این سبک از انیمیشن، زیر شیشه نور پردازی می شود و با حرکت و فرم‌دادن شن بر روی شیشه، تصاویر زیبایی از بافت و سایه ایجاد میشود. با کم و زیاد کردن میزان شن میتوان درجات مختلف خاکستری را ایجاد کرد

تکنیک نقاشی روی شیشه

در این سبک انیمیشن از رنگی استفاده می شود که دیر خشک می شود، مانند رنگ روغن. سپس با استفاده از این متریال روی شیشه هر فریم را می کشند و از روی شیشه عکس برداری می شود.

تکنیک پین اسکرین

برای این سبک از انیمیشن بر روی صفحه‌ای‌ که سفید است، هزاران سوزن مشکی فرو می کنند، سپس منبع نوری را کنار آن روشن میکنند و با جابه جایی سوزن ها می توان درجات مختلف خاکستری را ایجاد کرد. تصاویری که به وسیله این صفحه سوزنی  ایجاد می شوند شبیه به حکاکی هستند. برای حرکت دادن سوزن ها از ابزار گوناگونی استفاده می شود.

سبک انیمیشن دو بعدی رایانه ای

در دهه ۱۹۷۰ ام میلادی اولین جریان های تولید گرافیک های رایانه ای شکل گرفت. تکنیک رایانه ای انیمیشن مزایای خیلی زیادی دارد مانند:

ایجاد تکنیک های خلاقانه جدید

صرفه جویی در زمان

امکان ایجاد لایه های بیشتر

برنامه ریزی حرکت دوربین

کوچک و بزرگ کردن تصاویر

امیدواریم از خواندن این مطلب لذت کافی را برده باشید 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.