تولید پوشاک صنعتی مستلزم بهره گیری از نیروی کار بیشتر و انواع مختلف ماشین آلات است. در این بخش هزاران عدد لباس براساس اندازه های استاندارد بدن انسان ساخته می شوند و برای ساخت هر عدد لباس نهایتاً به ۱۵ دقیقه وقت نیاز است. لباس صنعتی برای همگان متناسب نیست و تولید آن به سرمایه زیادی نیاز دارد.
تفاوت بین خیاطی و تولید پوشاک صنعتی خیاطی تولید پوشاک صنعتی در خیاطی به یک فروشگاه کوچک و تعداد کمی ماشین آلات و ۱ تا ۳ نفر نیروی کار برای انجام مراحل خیاطی نیاز است. فرآیند تولید مهندسی صنعتی پوشاک، مستلزم استفاده از ماشین آلات متعدد و نیروی کار زیاد است. در این فرآیند به ۱ تا ۲ نفر پرسنل نیاز می باشد. به تعداد بیشتری ماشین آلات و نیروی کار نیاز است. ساخت هر لباس چندین ساعت زمان می برد.
برای ساخت هر عدد لباس نهایتاً ۱۵ دقیقه وقت صرف می شود. لباس براساس فرم بدن یک شخص خاص تولید می شود. هزاران عدد لباس براساس اندازه های استاندارد بدن انسان ساخته می شوند. به درجه بندی نیازی نیست. باید از درجه بندی استفاده شود.
هر عدد لباس برای یک نفر ساخته می شود؛ در نتیجه هزینه پوشاک زیاد است. از آنجاییکه در این فرآیند هزاران عدد لباس براساس اندازه های ایده آل بدن انسان تولید می گردند؛ لذا هزینه لباس ها کمتر از خیاطی است. تناسب لباس با بدن شخص بسیار خوب است. لباس هایی که با این روش ساخته می شوند برای همه افراد مناسب و متناسب نیستند. هدر رفت پارچه زیاد است.
پارچه براساس الگو برش داده می شود؛ از این رو احتمال تولید ضایعات کمتر از خیاطی است. ریسک تولید لباس به دلیل تولید پوشاک به صورت تکی بسیار کم است. ریسک تولید لباس به دلیل ساخت همزمان هزاران عدد از آن بالا می باشد. سرمایه زیادی برای راه اندازی یک واحد خیاطی لازم نیست. به سرمایه زیادی برای راه اندازی یک واحد صنعتی تولید پوشاک صنعتی نیاز است.
قیمت پوشاک صنعتی بر چه اساسی تعیین می شود؟
تعیین قیمت لپوشاک صنعتی ار نیز مثل تعیین قیمت هر محصول دیگری وابسته به بررسی عوامل تغییر دهنده است که در این بخش به صورت موردی آن ها را به شما معرفی خواهیم کرد:
- کشور سازنده پارچه
- وجود یا عدم وجود پوشش روی لباس
- مقاومت و استحکام در برابر عوامل مختلف فیزیکی و شیمیایی
- میزان تنفس و تبادل هوا
- برند و کارخانه تولید پارچه و لباس
- نوع پارچه مصرف شده
- متراژ پارچه
- درصد الیاف طبیعی مصرف شده در پارچه
- مرغوبیت و کیفیت
- ویژگی های خاص
لباس کار صنعتی و ویژگی های آن
از لباسکار برای ایمنی و حفاظت از اشخاص استفاده میشود، به همین جهت کارکنان باید برای حفاظت از خود از آنها استفاده کنند، این لباس ها باید با یک پوشش سراسر تمام نقاط آسیب پذیر بدن از جمله: دست ها، پا، بدن و سر اشخاص را پوشش دهد. یکی از انواع این پوشش ها لباس های صنعتی هستند، در ادامه این نوشته ویژگی ها و خصوصیت های آنها را بررسی میکنیم، در ادامه این نوشته با ما همراه باشید.
خصوصیات و استانداردهای پوشاک صنعتی
لباسی که در حین کار استفاده میشود باید حتما کاملا اندازه و با سایر خود فرد مطابقت داشته باشد، و برای برخی از مشاغلی که با ماشین آلات خطرناک سر و کار دارند، نباید از لباس هایی که برخی از بخش های آنها فاقد پوشش است استفاده شود.
یا به عنوان مثال کارکنانی که در محیط هایی که احتمال آتش سوزی در آنها زیاد است کار میکنند، نباید از لباس هایی که احتمال اشتعال بالایی دارند، یا لباس های دست و پاگیر مانند: لباسهای پلاستیکی، عینک های ب دسته سلونوئید استفاده کنند.
کارکنانی که در محیط هایی که با مواد شیمایی سر و کار دارند کار میکنند باید از لباس هایی استفاده کنند که احتمال عبور آب یا گاز در آنها وجود نداشته باشد، تا این مواد از لباس عبور نکنند.
در محیط های صنعتی که گرد وغبار زیادی وجود دارد، باید از پوشش هایی که یقه و چین و چروک های کمتری دارد استفاده شود.
نکاتی برای استفاده از لباسکار در محیط های صنعتی
افرادی که در محیط های پرخطر که با مواد نفتی یا رادیو اکتیو سر و کار دارند، حتما باید پس از هرباز استفاده از لباس ها آنها را تعویض یا بشویند. زیرا در صورت نزدیک سدن به مواد حرارتی پس از استفاده از این لباس ها، امکان آتش سوزی را افرایش میدهد.
همچنین در صورتی که لباس های شما با مواد شیمایی یا حساسیت زا تماس پیدا کرده است حتما آنها را پس از استفاده بشوید زیرا باعث بروز حساسیت پوستی خواهد شد.
در صورت پارگی یا آلودگی لباس ها حتما باید اقدام به تعویض به موقع آنها کنید.
جنس پوشاک صنعتی باید چگونه باشد؟
همانطور که گفتیم در محیط های صنعتی افراد با مواد شیمایی، الکتریسیته و … در ازتباط هستند، به همین دلیل جنس پوشش هایی که به تن میکنند باید به نخوی باشد که در برابر این شرایط مقاومت مناسبی داشته باشد، این جنس ها شامل: پنبه، و پلی استر با وزن پایین هستند. درصد استفاده از مواد و پنبه در لباس ها باید در محیط های مختلف متفاوت باشد. مثلا در محیط هایی که حرارت بالا باشد و… باید از لباسهایی با درصد پنبه کمتری استفاده شود.
ویژگی های پوشاک صنعتی خوب چیست؟
لباس کار دو تکه دارای ویژگی هایی می باشد که در ادامه به مهم ترین آنها اشاره می کنیم این ویژگی و نکات نه تنها برای لباس های کار دو تیکه بلکه برای دوبعدی و سرهمی نیز برقرار می باشد ، در حالت کلی یک لباس خوب دارای این ویژگی ها می باشد :
۱ ) اول از همه لباس کار باید اندازه فرد باشد و یا به اصطلاح فیت تن او باشد .
۲ ) حتما تدابیر کامل با توجه به نوع کار فرد روی لباس او باید صورت بگیرد به عنوان مثال کارگرانی که در مجاورت دستگاه های صنعتی و ماشین آلات در حال کار کردن می باشند باید لباسی داشته باشند که هیچ گونه لوازم جانبی و اضافه مثل کلید و ساعت و … روی آن قرار نگیرد و همچنین باید از لباسی استفاده کنند که هیچ درز روی آنها وجود نداشته باشد یعنی تمام بدن آنها را بپوشاند .
۳ ) حتما در محل کار هایی که در معرض خطرات احتمالی مثل انفجار ، حریق ، و … باشند هستید حتما باید لباس های شما از جنسی باشد که بتواند به خوبی از بدن شما تا حد زیادی در برای این حوادث مراقبت کند .
۴ ) اگر قرار است در حین کار استین خود را بالا بزنید باید از همان اکل از لباس های کار آستین کوتاه استفاده کنید .
۵ ) جنس پارچه لباس کار حتما باید با توجه به محیط استفاده شود و مقاومت کافی در برابر احتمالات را داشته باشد .
- ۰ ۰
- ۰ نظر