لباس بیمارستانی شامل چه مواردی است ؟

۲۴ بازديد

لباس بیمارستانی

لباس بیمارستانی تنها مختص به لباس بیمار نیست بلکه به تمامی لباس‌هایی که در محیط‌های درمانی از جمله بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها، داروخانه‌ها و سایر مراکز درمانی دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد اطلاق داده می‌شود. زمان مراجعه به بیمارستان شاهد حضور پزشکان و پرستارانی خواهید بود که هر کدام از آن‌ها لباس مخصوصی پوشیده‌اند.

دقت در انتخاب روپوش‌ها و انواع لباس کار خصوصاً در بیمارستان‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا با سلامت افراد در ارتباط هستند. دلیل اینکه رنگ روپوش پزشکان و پرستاران به رنگ سفید است به موضوع سلامت خود پرستاران و مردمانی مربوط می‌شود که در بیمارستان رفت و آمد می‌کنند. تترون، کتان، ترگال و پلی‌استر از پارچه‌های متداول برای طراحی و دوخت لباس بیمارستانی است.

پزشک‌ها و پرستاران و سایر عواملی که در بیمارستان کار می‌کنند باید به صورت مداوم از لباس‌های فرم مخصوص خود برای کار خودشان استفاده کنند. در بیمارستان با توجه به لباس بیمارستانی که افراد می‌پوشند، می‌توان شغل هر کدام از پرسنل بیمارستان را فهمید.

هر شخصی در بیمارستان یک مسئولیت و وظیفه‌ای دارد به همین دلیل انواع لباس کار بیمارستانی بسیار متنوع و زیاد است و برای هر پست و سمتی لباس مخصوص وجود دارد تا افراد مراجعه‌کننده بتوانند بر اساس نیاز خود به آن‌ها مراجعه کنند و به راحتی شناسایی شوند. در ادامه قصد داریم به معرفی انواع یونیفرم در بیمارستان بپردازیم پس با ما همراه شوید.
لباس بیمارستانی

انواع لباس بیمارستانی

انواع لباس کار بیمارستانی عبارت است از:

  1. لباس بیمار
  2. لباس فرم پرسنل
  3. لباس مخصوص اتاق عمل
  4. لباس خدمات
  5. لباس پزشکی
  6. لباس بارداری

در ادامه هر یک از پر کاربردترین موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

لباس بیمار

اغلب لباس‌های بیماران از جنس تترون و ترگال است و گرماژ پارچه بیمار از 160، 170،175 و 180 است که معمولا برای بیماران آقا از رنگ آبی و بیماران خام از رنگ صورتی استفاده می‌شود. لباس بیماران نیز خود به چند گروه تقسیم‌بندی می‌شود نظیر لباس نوزادی، لباس بارداری که طرح و پارچه مخصوصی استفاده می‌شود.

لباس فرم پرسنل

بیشتر واحدهایی که در قسمت اداری بیمارستان یا سایر ارگان‌های دیگر مشغول فعالیت هستند مانند پذیرش، حسابداری و غیره از فرم‌های داری که برای خانم‌ها مانتو و شلوار اداری ون برای پرسنل آقا از پیراهن شلوار استفاده می‌شود.

لباس خدمات

خصوصیات لباس کار مناسب برای افرادی که در بیمارستان کار می‌کنند باید به خوبی رعایت شود، افرادی که در قسمت خدمات بیمارستان فعالیت می‌کنند به دلیل اینکه زیاد با مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده سر و کار دارند باید جنس لباسشان در برابر این مواد مقاومت بالایی داشته باشد.

لباس بارداری

لباس‌های بارداری از جنس تترون یا ترگال است. این لباس برای خانم‌های باردار که برای زایمان به بیمارستان مراجعه می‌کنند داده می‌شود که در آن آزاد و راحت باشند.
برای خرید عمده لباس بیمارستانی از تولیدی در تهران به فروشگاه انلاین لباس کار دوخت یادگار مراجعه کنید .

انواع پارچه‌های بیمارستانی

انواع پارچه‌های بیمارستانی اعم از:

  1. تترون
  2. اسپان باند یا بی بافت
  3. ترگال ساده
  4. فلامنت فلامنت
  5. ترگال کجراه
  6. فلامنت پنبه
  7. پارچه اس ام اس
  8. ویسکوز ساده و طرح‌دار

در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

1. تترون

یکی از پرکاربردترین پارچه‌هایی که در مراکز درمانی مورد استفاده می‌شود و هر ساله بیشترین تولید را در صنعت نساجی به خود اختصاص می‌دهد. البته باید در هنگام خرید پارچه تترون به کیفیت آن توجه ویژه‌ای شود. مهم‌ترین ویژگی این نوع پارچه این است که از لطافت و نرمی خوبی برخوردار باشد.

2. اسپان باند یا بی بافت

پارچه اسپان باند بیمارستانی جزو پارچه‌های یکبار مصرف و پارچه لایه سوزنی است از این نوع پارچه‌ها بیشتر برای مصارف صنعتی، بهداشتی و پزشکی استفاده می‌شود. از این نوع پارچه بیشتر برای تولید انواع البسه‌ی بیمار، لباس جراحی نظیر گان و شان بیمارستانی، کاور کفش، کلاه اتاق عمل، ماسک، روانداز و زیراندازهای بهداشتی کاربرد دارد.

3. ترگال طرح‌دار

این نوع پارچه که به نام شبه ترگال یا طرح ترگال است و دارای وزنی معادل 210 تا 230 گرم است. هر توپی ترگال 40 متر است که به شکل کتابی طاقه پیچ می‌شود. معمولا عدل‌های پارچه ترگال 320 متری است که حاوی 8 طاقه 40 متری است. اغلب تولیدی‌ها پارچه ترگال طرح‌دار را برای دوخت البسه بیمار، لباس پرسنل بیمارستان و روتختی استفاده می‌کنند.

4. فلامنت فلامنت

از این نوع پارچه بیشتر برای البسه بیماران استفاده می‌شود به دلیل ارزان قیمت بودن آن است که می‌توان آن را نوعی پارچه یکبار مصرف هم نامید. معمولا این پارچه به صورت طرح‌دار و بدون طرح مورد استفاده قرار می‌گیرد.

5. ترگال کجراه

پارچه کجراه مانند تترون و ترگال ساده که از پلی استر و ویسکوز است و از تراکم بالایی برخوردار است بافت پارچه به صورت خط‌های کج است به همین علت به این نام نامیده می‌شود. این پارچه ضخامت و مقاومت بالایی نسبت به سایر پارچه‌های دیگر دارد و مناسب برای لباس پرسنل بیمارستان است

6. فلامنت پنبه

تفاوتی که پارچه فلامنت فلامنت با فلامنت پنبه دارد در نوع تار و پود آن است که ترکیبی از فلامنت و پنبه می‌باشد. این نوع پارچه همانند پارچه‌های فوق خشک نیست و به علت داشتن الیاف طبیعی پنبه از لطافت بیشتری برخوردار است. قیمت این نوع پارچه مناسب است در حالی که نسبت به پارچه فلامنت قیمت بالاتری دارد.

7. پارچه اس ام اس

از این نوع پارچه‌ها بیشتر در صنایع پزشکی استفاده می‌شود که مشابه پارچه‌های اسپان باند می‌باشند. تنها تفاوتی که این پارچه‌ها با اسپان باند دارند این است که در لایه میانی پارچه اس ام اس مانع از ورود و نفوذ انواع ذره‌های زیر مانند باکتری‌ها و میکروب‌ها می‌شود. بر همین اساس از این نوع پارچه برای تولید انواع ماسک، لباس اتاق عمل، شان و گان استفاده می‌شود که باعث مانع از عدم انتقال مواد بیماری‌زا و عفونی می‌شود.

8. ویسکوز ساده و طرح‌دار

داخل پارچه ویسکوز از نخ استفاده است که موجب ظرافت و نرمی و باکیفیت‌تر شدن آن می‌گردد. این پارچه طرح‌های متنوعی مانند لوزی و مربع دارد. یکی از بهترین و مرغوب‌ترین پارچه‌های بیمارستانی، ویسکوز است که البته نسبت به سایر پارچه‌هایی که مطرح شد قیمت بالایی دارد از پارچه‌های تمام ویسکوز بیشتر برای مراکز درمانی خصوصی یا بیمارستان‌هایی که در مناطق گرمسیر کشور هستند استفاده می‌شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.